Motorcykelforsikring

Elsker du at tage motorcyklen ud på tur og mærke vinden i ansigtet? 

Så er det sikkert, fordi din motorcykel er meget mere end en måde at komme fra A til B. Det er både en livsstil og en passion, når du kører ud mod horisonten. Derfor skal du være rigtig forsikret. 

Du skal som udgangspunkt have en lovpligtig ansvarsforsikring, der dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at skade andre eller deres ting. Derudover kan du sammensætte forsikringsløsningen, så den passer til netop dig, din motorcykel og dine behov. Du kan tilvælge både kaskoforsikring, redning i udlandet, autohjælp samt dækning af ekstraudstyr.

Lad os hjælpe dig med at finde den bedste dækning.

Selv om du er en erfaren motorcyklist, anbefaler vi, at du tegner en kaskoforsikring, så du får dækning, hvis der sker noget med med motorcyklen.

Claus Dam / Salgsdirektør

Fri kilometer

Du må køre alle de kilometer, du vil – uden at det ændrer din forsikringspræmie

Frit værkstedsvalg i Danmark

Du bestemmer selv, hvem skal lave din motorcykel, hvis uheldet sker

Autohjælp

Du kan tilvælge autohjælp til de danske veje

15% i samlerabat

Opnå 15 % i samlerabat på privatforsikring

Motorcykelforsikringen indeholder

Ansvar

Dækker de skader, du forvolder med din motorcykel på andre mennesker, deres ting og køretøjer. Denne forsikring er lovpligtig.


Dækker som udgangspunkt i perioden 1. marts til 30. november. Hvis du vil have dækning ved kørsel hele året, kan dette tilvælges.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket

Vis tilvalg

Fjern tilvalg

Skader på din motorcykel (Kasko)

Kaskoforsikring dækker skader på din motorcykel ved påkørsel, brand, tyveri mv. Herunder dækkes ekstra udstyr op til 14.516 kr. (2020-indeks)


Som udgangspunkt er kaskoforsikringen valgfri, men hvis du har optaget lån med pant i din motorcykel, er den ofte et krav fra panthaver.


Kaskoforsikringen kan kun tegnes for personer, der er fyldt 30 år. (Dog allerede fra 25 år, hvis du har en husforsikring hos os).

Redning og vejhjælp i udlandet er inkluderet i kaskoforsikringen

Din kaskoforsikring dækker også kaskoskader i udlandet, og indeholder en redningsforsikring via SOS International (rødt kort). Dermed kan du få din motorcykel repareret eller transporteret hjem, hvis uheldet er ude. 

Ekstra udstyrsdækning

Sikrer dig hvis din motorcykel er udstyret med ekstraudstyr for mere en 14.516 kr. (2020-indeks), så kan forsikringen udvides med det overskydende beløb. 

Brandforsikring

Brandforsikring dækker alene brandskader på motorcyklen og fastmonteret udstyr. 

Kørsel hele året

Hvis du ønsker at køre motorcykel hele året (og ikke kun fra marts til og med november), kan du tilvælge dette mod ekstra præmie. 

Autohjælp

Sikrer dig hjælp, hvis din motorcykel f.eks. ikke kan starte, er punkteret, skal bugseres til værksted, eller hvis din motorcykel løber tør for brændstof. Vi arbejder sammen med SOS Dansk Autohjælp.

Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i forsikringen.
 

  • Faktaark samler relevant information og giver dig et hurtigt overblik. Se faktaark for motorcykelforsikring.    
     
  • Betingelser indeholder alle detaljerne i din forsikring. Se betingelser for motorcykelforsikring
     
  • Se vilkår for Autohjælp.


Hvis du allerede er kunde, kan du få et overblik over dine forsikringer på Min side.  

Vil du have et tilbud til din motorcykel?

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.


Hos Sønderjysk Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her

Tak fordi du har kontaktet os. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Værd at vide

kontakt os her:

info@soenderjysk.dk
74 42 75 00

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg sælger min motorcykel?

Den nye ejer skal omregistrere motorcyklen. Når dette er sket, får vi besked fra SKAT og motorregistret, hvorefter vi annullerer din forsikring. 

Kan jeg overføre min anciennitet fra et andet selskab?

Du kan godt overføre din anciennitet fra et andet forsikringsselskab. Vi skal blot bruge oplysning om hvilket forsikringsselskab og policenummer.

Hvordan bliver jeg elitekører?

Du skal have en motorcykelforsikring med kaskoforsikring, og du skal have kørt skadesfri i 9 år (det behøver ikke være 9 år i træk). Som elitekører får du adgang til flere fordele.

Har jeg vejhjælp med i min motorcykelforsikring?

Du kan tilvælge Autohjælp sammen med din motorcykelforsikring. Så får du hjælp, hvis dit køretøj f.eks. ikke kan starte, er punkteret, skal bugseres til værksted, eller er løbet tør for brændstof. Vi arbejder sammen med SOS Dansk Autohjælp, så du er i gode hænder, hvis uheldet sker.

Hvad gør jeg, hvis jeg har fået en skade?

Når skaden sker, så husk at få modpartens navn og registreringsnummer – tag evt. billeder af stedet og skaden – og noter navn og telefon på evt. vidner.

 

Herefter skal du anmelde din skade på MinSide eller på telefon 74 42 75 00 – så hjælper vi dig hurtig videre. De fleste køretøjsskader behandler vi inden for 24 timer.

Er det nødvendigt med en forsikring til en motorcykel?

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på alle køretøjer. Hvis du ikke har det, vil du blive opkrævet et dagsgebyr på 250 kr./dag, hvor din motorcykel ikke er forsikret. Uden en ansvarsforsikring vil du kunne ende med selv at skulle betale for de skader, du forvolder.
 

Det er frivilligt, om du vil tilvælge kaskoforsikring, men en motorcykel er ofte en stor investering, og derfor er det godt at være dækket, hvis uheldet er ude.

Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil køre motorcykel om vinteren?

Som udgangspunkt gælder din forsikring kun i perioden 1. marts til 30. november. Men hvis du ikke kan undvære din motorcykel, kan du tilvælge en dækning, der gælder 1. december – 28. februar, så er du dækket hele året. 

Er jeg dækket af min ulykkesforsikring, hvis jeg kører motorcykel?

Kørsel på motorcykel og knallert er omfattet af ulykkesforsikringen. Men du skal være opmærksom på, at hvis du dyrker ekstremsport som f.eks. motorløb, så har du brug for tilvalgsdækningen Ekstremsport.

Hvordan skifter jeg forsikringsselskab?

Det er ret nemt at skifte forsikringsselskab, fordi vi klarer næsten det hele for dig. Der er 3 trin:

1) Vi gennemgår dine forsikringsbehov sammen – via telefon, møde eller mail.
2) Du får et forsikringstilbud, som du accepterer.
3) Vi klarer resten: Vi opsiger dine gamle aftaler, og tilmelder dig betalingsservice, hvis du ønsker det.